187, 2012

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Det år jag inte gör det lär vara ett jävulskt tråkigt år. Eller fegt år. Och tanken med livet är väll inte att leva det i feghet? 
2. Höll du några av dina nyårslöften? Om jag ens hade något? Vet att jag inför kommande år i alla fall har ett. 
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? På sätt och vis. Ja. 
4. Dog någon som stod dig nära? Ja. Favoriten. Det är helt ologiskt att jag aldrig kommer att träffa honom igen 
5. Vilka länder besökte du? Frankrike, Estland, Tyskland och så bodde jag ju i Finland i tio veckor under sommaren.
6. Är det något du saknar år 2012 som du vill ha 2013? Lite mer kärlek i form av att vara kär. Har inte riktigt saknat något. Minst lika mycket äventyr, helst fler. 
7. Vilket datum från 2012 kommer du alltid att minnas? Herrejösses. Att bara välja ett. Vill skriva hela året. Men balen 19maj, studenten 8juni, veckan i Frankrike, hela sommaren i Finland, Estland, veckan i Tyskland. 24december. 
8. Vad var din största framgång 2012? Att jag hade modet att göra allt jag gjort. Att jag flyttade till Helsingfors, Finland helt själv.
9. Har du varit sjuk eller skadat dig? Nej, inget allvarligt. Satt en sax i handen en julidag men något måste man väll ändå vara med om?!
10. Bästa köpet? Resorna jag varit på. Räknas det som ett köp? Biljetter till alla festligheter jag upplevt. Backpacker ryggsäcken jag tänker inviga på en längre resa nästa år.
11. Vad spenderade du mest pengar på? Festligheter. Resor. Hyra och mat under sommaren. 
12. Gjorde något dig riktigt glad? HAHAHAHHA. Ja! Annars vore livet rätt bedrövligt.
13. Vilka sånger kommar alltid att påminna dig om 2012? Loreen - Euphoria, David Guetta - Titanium, Jay Z - Young Forever och Asaf Avidan - One day 
14. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Har varit både gladare och ledsnare en tidigare år. Under sista veckan av året har jag varit ledsnare. 
15.Vad önskar du att du gjort mer? Vågat säga vad jag känt och tyckt på direkten istället för att gå och dra på det. 
16. Vad önskar du att du gjort mindre? Varit nervös inför allt jag vågade göra, eftersom allt i slutänden blev så himmla bra.
17. Hur tillbringade du julen? Hemma. Med moster, kusiner, familjen och favoritmorfar. 
18. Blev du kär i år? Ja. Men mest i själva kärleken. 
19. Favoritprogram på tv? Torka aldrig tårar utan handskar. Greveholm 2 Grevens återkomst. 
20. Bästa boken du läste i år? Den hemliga historien av Donna Tart.
21. Största musikaliska upptäckten? The Knife, First Aid Kid, Florence and The Machine, The Tallest Man On Earth.
22. Bästa filmen du såg i år? OJ! Jag vet verkligen inte, men alla tre filmer de visade under Lucia Movie Night var bra. Och så var The Hobbit väldigt bra. 
23. Vad gjorde du på din födelsedag 2012? Jobbade delad tur, åt på restaurang med mamma, pappa, Edvin och morfar och kollade på sista avsnittet av "Torka aldrig tårar utan handskar".
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? En symaskin.
25. Något du önskade dig men inte fick? Nej. 
26. Hur skulle du beskirva din stil år 2012? Ganska enkelt. Färgrikt under vår, sommar och början av hösten. Nu ganska mycket svart och tjocka tröjor. Jobbkläder, även om jobbkläderna jag använt mig av under höst och vinter inte är av snyggaste laget. 
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Lite mer kärlek i form av att vara kär. Att inte favoriten hade gått bort.
28. Vad fick dig att må bra? Familj. Vänner. Äventyr och festligheter. Det gamla vanliga. 
29. Vem saknade du? Under sommaren, familj och vännerna jag åkte ifrån. Under höst och vinter, de jag lärde känna under sommaren. 
30. De bästa nya människorna du träffade? De flesta jag lärde känna i Finland. 

186,

Jorden, världen gick kanske inte under varken den 21 eller den 24december, men det gick under för mig! ♥

185, O Helga Natt


184, The Hobbit

Saruman believes it is only great power that can hold evil in check, but that is not what I have found. I found it is the small everyday deeds of ordinary folk that keep the darkness at bay. Small acts of kindness and love. 
 
- Gandalf 

183,

Verkar som om det i vår inte ska startas upp en ny nybörjar kurs i balett för vuxna, vad ska jag då göra med tiden jag egentligen ändå inte har? Behöver något som utmanar!
 
Laddar annars upp för att jorden ska gå under i morgon, 
anledningar till att jag säkert vet att den inte gör det: jag har inte sett tillräckligt av världen ännu.

182, lathet

Höjden av lathet, när korven är fryst och jag istället bara äter pasta med ketchup och peppar samt några gurkskivor. Varför tina korven i micron för att sedan steka den när jag kan ägna minuten det tar till att göra ingenting alls istället?! 
 
Var i alla fall till postlådan efter jobbet och postade farmors brev som legat och dammat i en och en halv vecka. Trivs väldigt bra med jobbet som städare på min gamla högstadieskola. Känns knäppt men bra och när en utav idrottslärarna frågade vad jag gör tillbaka ville jag bara fråga, vad gör du kvar? Han lär i och för sig aldrig sluta även om han borde gått i pension för länge sedan?! Ser även fram emot torsdag då vi börjar kl.10 istället för 6.

181, Fördomsfullhet

.... under reperation!

180, vinterlandskap


179,

Har, som redan skrivet i tidigare inlägg, bestämt mig för att bo och jobba i Linköping i vår för att spara till en längre resa inför sommaren. Kan dock inte bestämma mig vad jag vill göra under kommande sommar, efter planerad period för resan.
 
Är för tillfället upprörd över att det finns så mycket jag inte kan göra något åt. Funderar på om människor aldrig växer upp, eller om man till och från även som "vuxen" beter sig som om man vore 14?!
Annars är det mest kallt, men vackert överallt och under natten till idag var jag på bio med Cecilia och kollade på tre förhandsvisningar samt åt popcorn, wraps och godis mellan 00:00-07:00 mys!

178, Gamla Linköpig

I lördags var det frusa tår i Gamla Linköping med fina nordjobbsvänner från i sommras! De fick se Linköping, även om jag som guide inte riktigt vet vad som är värt att visa. Vi åt kebab, gick lite på stan, besökte Gamla Linköping och Cloetta och sen drack vi te och åt choklad hemma hos mig. Finfin lördag! 

177,

Skönt att inte behöva befinna sig någon annanstans en hemma idag.
fast det är bara -3 ute!
tror dock inte det finns en gräns för hur mycket snö det kan komma. 

176, The ringing from the bells keeps screaming out love, as snow fell from heavens above, direction-less no more, emptiness no more


175, Oh, Christmas lights, light up the street, light up the fireworks in me, may all your troubles soon be gone

Ute är det minus tio grader och sanslöst mycket snö, tycker det är fasligt mysigt och längtar till att de spolar is i Ekdungen. Har tillsammas med moster, kusin vitami och kusinbarn varit till Gamla Linköping och träffat den RIKTIGA tomten som bjöd på godis i förmiddags. Annars har jag de senaste dagarna gått runt med galet mycket jul och jullovs känslor, inte mig emot. Har saknat det de senaste åren och har i år inget riktigt jullov, har gått med på att jobba under julen.

RSS 2.0