31, Ner faller regnet spola spindeln bort Upp stiger solen torka bort allt regn. Imse Vimse spindel klättra upp igen

Lekte med spindlar på biologin igår. Tycker det är extremt töntigt hur rädda vi var för de små djuren ända tills de återuppstod efter att vi hade dränkt dem i t-sprit. Då blev det obehagligt att se de små gröna benen röra på sig.

30,

Blev i måndags lycklig då vår religionskunskapslärare berättade att provet är flyttat till i morgon eftersom jag inte hade hunnit plugga. Det borde betyda att jag nu är väl förberedd inför provet i morgon. Tänk om. Det är jag inte. Vet alltså vad jag får spendera min söndagskväll med.

29,

Var på rättegång med samhällskunskapen. Onödigt. Pågick i femton minuter eftersom personen i frågan det handlade om inte kom. Fick sluta halv fyra istället för tjugo i fem i alla fall. Personen rättegången handlade om ska få ett straff bestämt idag även fast han inte var där. Hoppas på fängelse. Det gjorde dock inte försvararen.

28, I heard their call, but I won't follow 'Cause now I'm breaking up with God

Var i fredags i Stockholm av flera anledningar, på förmiddagen besökte jag tilsammans med tio andra ungdomar riksdagen där vi fick prova på hur det går till att sitta i ett utskott. Roligaste var nog när vi fick prata i mikrofonerna. Därefter åt vi lunch på fryshuset.
Runt klockan tre mötte jag upp fina flickor på station som jag senare på kvällen såg The Arks sista spelning med. Eftersom vi ändå var på Gröna Lund passade vi på att kosta på oss att åka en karusell. Det bästa under koserten förutom The Ark var kvinna 40+ som stod framför oss och hoppade samt dansade mer än oss. 


27, Life is what happens to you while you’re busy making other plans | John Lennon

Skolan har pågått i en månads tid och allt är lite mer på riktigt nu. Nästa fredag åker jag till Stockholm med demokrati projektet och stannar därefter kvar för att se The Arks sista spelning med några klasskompisar. Om en månad fyller jag 18 och om en och en halv månad åker jag till Slovenien och därefter rullar det bara på med fler trevligheter. 

Blev under första året av gymnaiset kallad för mango och det startades även en grupp på facebook om att jag var en. Fick en måndagsmorgon i skolan helt oväntat en mango av Amy till Matildas stora glädje eftersom det betydde att jag nu efter två år nu äntligen skulle äta mango. Den var inte riktigt mogen men god. 


Jag fick tyvärr inte en ända liten fiskjäkel, men jag hade det riktigt trevligt bland mygg och knott en kväll vid Roxen med Madde.
Det ville inte sluta regna i Linköping så en kväll gömde jag mig på Maxi med Madde och Oscar där vi storhandlade inför vår kräftskiva. Jag är dock inte ägare till en enda bild från den kvällen, men vi åt kräftor, sjöng nubbevisor och hade det väldigt trevligt. 

En onsdags eftermiddag träffade jag Annis och ytterligare en eftermiddag fick vi gömma oss från regnet. Vi åt morotskaka och spelade kort på Café berget.
Jag var på konstrunda i Vadstena med mamma, pappa och Pia där det var utställning med riktigt fina verk men även av en del saker jag inte alls förstod mig på. Fanns en tavla jag tyckte om, den tillhörde dock konstnärens privata samling. Hade ändå inte haft råd med den.

Jag har även varit på bio med Maria som var hemma i Linköping en snabbis och Emma. Till min stora glädje kommer Maria hem till Linköping nästa torsdag igen. 
Och slutligen är klockan 19:05 en lördagskväll och jag inser att jag måste plugga. Vi har dock besök och eftersom jag känner mig själv så pass bra som jag gör vet jag att jag kommer skjuta upp pluggandet till i morgon då jag har ännu mindre tid än vad jag har haft idag.

26, solstråle

När vädret är som det är blir man ganska uppiggad när man är ute och går och på långt håll ser en kyckling. Egentligen ville jag stanna kvinnan (50+) och tala om att hon piggade upp min vardag som förkyld i sin kycklinggula regncape men eftersom jag inte visste om hon skulle ta det som en komplimang eller inte gick jag bara förbi och log lite för mig själv.

25,

Kommer bli långa fredagar under hösten, med samhällskunskap som håller på i tre timmar och slutar 16:40. Det verkar dock som en intressant kurs och senare i september ska vi gå på rättegång.

RSS 2.0