202,

Instagram @ Lillymattsson

201,

Längtar till den ljusa årstiden,
till att kunna gå barbent
och att se solen gå ner över en annan del av världen. 
 
I helgen åker jag till Stockholm med Cecilia och är ledig på måndag, så jävulskt bra!

200, Fairphone

Ilskan över att behöva köpa en ny mobil. Till vintern kommer det en Fairphone som garanterar att människorna som tillverkar mobilerna har schyssta arbetsvillkor, så som en lön som gör det möjligt att försörja sig, vettiga arbetstider och säkerhet i fabrikerna där tillverkningen sker. Vilket jag tycker är något alla människor ska ha!
 
Jag har inget emot mobiler av annat märke, jag tror bara att det behöver ske en skillnad bakom tillverkningen. Vilket sker genom att fler människor får kunskap om hur människorna, tillverkarna har det under arbetstid.
 
Efter nyligen kontroller i Apples tillverkningsfabriker upptäcktes 106 fall av barnarbete i 11 olika fabriker, 90 fabriker brukade dra in lön för att straffa arbetare och 8 fabriker använde tvångsarbete.
I Samsungs fabriker utsätts anställda för gifter som orsakar cancer och HTC använder sig av konfliktmineraler som köps ifrån framförallt Kongo. 
Konfliktmineraler är mineraler som utvinns under förhållanden av väpnade vakter och kränkningar av de männskliga rättigheterna.
 
Jag lär köpa en Sony, inte för att de är ett perfekt företag heller, men någon behöver jag. När den om något, förhoppningsvis några år behöver bytas ut blir det med glädje en Fairphone. 

Jag tror människor kan göra skillnad, genom val och kunskap!
 
http://rattviselektronik.wordpress.com/2013/01/14/varldens-forsta-rattvisa-mobil-vantas-komma-i-slutet-av-2013/
 

199, egoboost

Nöjdheten över att komma på tredje plats under gocarten mot de tio finisarna jag var i Slovenien med under november 2011. Vilken jävulskt bra egoboost! Så att ingen missar det, nöööööööööööööööööööööööjd.

198, kärlek

Himla fint initiativ ♥
http://www.anonymnatkarlek.se/

197, en helt ny värld

Idag öppnades en helt ny värld för mig när jag utnyttjaden träningskortet jag i söndags utökade med tillgång till gymmet. Trivdes väldigt bra, men med tanke på min osäkerhet över hur allt fungerar var det skönt att det vid elva tiden mest var äldre människor som var där och använde sig av gymmet samtidigt som mig.
 
Förstår inte riktigt hur förskolelärare faktiskt står ut att varje dag ta hand om en hel drös med vilda barn, för hur söta de en kan vara verkar det inte helt lätt. Alltså borde mer uppskattning visas mot förskolelärare för arbetet de utför samt att de gör det möjligt för både föräldrarna att ha en egen karriär. Annars skulle samhället förmodligen se ut som det gjorde när våra mor- och farföräldrar var unga. Att det är kvinnan som är hemma för att ta hand om hem och barn. Så förskolelärare, tack!
 

196,

Att ha träningsvärk: även om det gör ont att böja på mig eller gå i trappor är det en av favoritsmärtorna. Galet skönt. 
 
Har haft en slapp morgon och haft tre choklad-drickar-pauser, inte mig emot, passar mig faktiskt utmärkt. 
Nu ska jag äta raggmunk och kolla på TV innan jag tar mig till arbetsplats nr.2. 

RSS 2.0