269, fantastic four

Vill bara skryta om vilka fina klanningar vi har kopt och att vi om nagra dag ar alla fyra igen for att spendera hela november tillsammans ♥

268, 20

For en vecka sedan fyllde jag faktiskt 20, det firades med fodelsedagspasta, chokladtarta och paket. Darmed blev jag lite mer vuxen.

267, sa kan det ga om mannen ar snygga/maten ar god


266, cravings





265, paruparu

fjarilarna ar stora som sma faglar har ♥

264, varfor en inte ska bli sjuk pa andra sidan jorden

Anledningar till varfor en inte ska bli sjuk pa andra sidan jorden, i ett land med helt annat klimat an vad en ar van vid:
 
1. Det ar redan varmt, febern gor det inte battre! 
- en kan inte ha flakten pa i rummet eftersom kroppen helst inte ska ligga i drag, (ratta mig om jag har fel:))
- om dorren istallet ar oppen kommer alla ljud utifran in eftersom familjen du bor hos kanske inte har glas for fonstrena utan galler istallet. 
 
2. Forlorar all kraft genom att alla nodvandiga salter i kroppen forsvinner genom febersvettningar,
 
3. Du kanske inte kommer att kunna ata for att ersatta salterna du forlorar eftersom halsen branner och svider.
 
4. Det ar aldrig tyst, om en har ont i huvudet blir det hundra ganger varre.
 
Vad en kan gora ifall en skulle bli sjuk anda:
 
1. Vakna 08.30 men somna om och sova mellan 09.00-15.00, med stangd sovrumsdorr, i bara trosor.
 
2. Ata Lugaw (rissoppa) den ar varm for halsen och fungerar bra mot vatskebrist. 
 
3. Knapra ipren, strepsil och dricka vatten med resorb i. 
 
4. Se pa "Men in black 3", "Wild things 2", "Mumien 3 - drakkejsarens grav" och "Mr. Beans semester" med gott samvete. 
 
5. och kanske viktigaste av allt: tycka synd om sig sjalv! (trots att en fyllde 20 dagen efter) 
 
Vad jag gjorde i mandags:
1. Sov mellan 09.00-15.00, med stang sovrumsdorr, i bara trosor.
2. At Lugaw
3. knaprade alldeles for manga ipren, knaprade strepsil och drack vatten med resorb i
4. kollade pa redan namnda filmer med gott samvete (skulle formodligen kunnat kollat pa dem med gott samvete utan att varit sjuk, men det ar inte det utbytet gar ut pa)
5. och viktigaste av allt, tyckte lite synd om mig sjalv!
 
men mest synd tycker jag nog om Agneta som maste sova i en sang som blivit dygnsur av mina febersvettningar och for att jag under feberattacken inte kunde ligga still utan istallet lag och flaktade runt i sangen. 
 
Idag (onsdag) erkande jag for mig sjalv att det kanske inte bara ar ett vanligt virus och lat mig tas med till doktorn, vilken de ville att jag skulle besokt redan i mandags - har nagon svullnad och ska alltsa ata antibiotika i en vecka. Tycker i alla fall inte synd om mig sjalv langra. Fyllde 20 igar och vaxte darmed upp. HAHAHAHAHAHAH. eller inte.

263, Paete - Laguna

Det har tydligen varit jordbavning pa Mindanao, vilket ar en annan o en den vi befinner oss pa. Jag mar alltsa bra och har inte markt av den over huvudet taget och om det inte vore for att mamma och kompisar i Sverige skulle ha hort av sig och fragat hur jag mar hade jag kanske inte fatt reda pa den over huvudet taget. Vilket kanns jattekonstigt eftersom vi anda befinner oss i samma land (aven om det ar olika oar).
 
For tillfallet bor jag och Agneta i en stad som heter Paete som tillhor Lagunas stift. Det kanns nastan lite som en stad som kunnat ligga i Europa. Den ar valdigt liten, med sma gator och grander och innehaller en hel del sma affarer. De ar aven extremt kanda for hantverk och igar kollade vi pa nagra som gjorde statyer av is. For hej, vem sager att isstatyer bara ar for lander med riktigt kyla? Men mest kanda ar de for sin paper mache.
 
Runt om i staden har de aven borjat pynta infor jul, har startar jul redan i september och pagar under alla manader som slutar pa ...ber. Nasta vecka fyller jag aven ar, vilket kanns jatteknappt eftersom det inte ar kallt och roda hostlov utanfor, men det ska bli extremt roligt att fylla ar pa andra sidan jorden och jag har redan en vecka i forvag fatt onska mat - pasta! 
For nagon dag sedan at vi pasta, som smakade lite som hemma och sa pass gott att jag kunde kanna tararna komma. Pinsamt men valdigt valdigt sant! 
 
Vi ater konstig mat (inget konstigt med det :)), aker pa utflykter, umgas med de allra trevligaste manniskorna och kollar mycket pa film. I morgon har vi fridag och ska helt sjalva ta jeepneyn till en storre stad 40min bort och ikvall ska vi pa helkropps masage i en timme for 250 pesos (40kr). 
 
 
instagram @ lillymattsson

262, house and car blessing

Vi fortsatter att leva efter, det ar inte konstigt - bara annorlunda! och i mandags var vi med nar en familj fick sitt nyrenoverade hus och sin nykopta bil samt nykopta mopeder valsignade. 
trots en valsignad bil tycker jag att en ska anvanda bilbalte, jag har dock borjat bli valdigt bekvam med att aka utan och nu kollar jag inte ens langre om det finns mojlighet till balte. 

261, Att vuxna alltid vet det bästa tror jag inte på, nä dom borde lyssna oftare på oss som är små


260, fantastic four

I Puerto Gallera, under var mittkurs halsade vi pa hos Nemo i korallrev, i extrem snygg outfit. Trots inga bevis just nu (Bellis har en undervattenskamera, vilket har resulterat i jattefina bilder) var det helt galet vackert och coolt. 
 
Nu ar vi dock uppdelade tva och tva igen, Bella och Josefina akte for en timme sedan norr ut mot Qirino och imorgon tar jag och Agneta bussen mot Laguna dar vi ska stanna i fyra veckor. Darefter ska vi alla fyra spendera ytterligare en vecka pa ACTS for att sedan ha en avslutningsvecka i Baggio och i Manila och tiden fram tills hemresa lar ga alldeles for fort.
Har dock borjat langta lite till sno och jul. Sa det hoppas jag definitivt finns nar jag kommer hem i vinter i mina alldeles for tunna klader for arstiden. 

259, ögvhlfrj

Har mittkurs och för tillfället befinner vi oss alla (fantastic four) på acts, vilket är ett av tre präst seminarium inom IFI. Det har de senaste dagarna varit festival här och vi har kollat på tradionell dans, (vilket jag hoppas att jag kan ta kurs i under period två i värdförsamling) vi har varit med under föreläsningar, spelat basket och igår avslutades kvällen med skönhetstävling vilken jag och Josefina var jätteinsatta i! Fel tjej vann!
Idag har jag ont i halsen och varit väldigt trött! Det börjar slita på mig att inte stanna på en och samma plats mer än en natt eller mer att jag två nätter sovit på buss eller i bil. Detta har lett till att jag varit lite bitter i dag och haft bort längtan. Eller mer längtat efter att ta beslut helt själv och bestämma över hur min dag ska se ut! Detta är jättetrist eftersom vi befinner oss på en plats som är jättefin och intressant! Eftersom vi åter igen är alla fyra har vi även pratat igenom de senaste veckorna och spytt galla över "filippino time" och att bli behandlade som barn ute i första värdförsamlingarna och trots att det är skönt att alla har känt lite lika gör det bara att min irritation idag har blivit lite större.
Men det är inget som basket inte kan bota och ja vi spelade en vänskaplig match, men inte för att skryta - mitt lag vann! Nu ska vi snart vidare igen, till en församling vi ska gå på gudstjänst i imorgon och på måndag åker vi till en paradis ö (om vi har förstått det rätt) som heter Puerto Galera! Jag hoppas bara jag inte blir sjuk tills dess!
Lillebror, om du redan har haft solospelningen - hoppas det gick bra, eller det vet jag att det gjorde! Om du har den ikväll - du kommer vara bäst!

RSS 2.0