292,

Sedan senast; jobbar, träffar kompisar, påbörjat mitt kombinerade fotoablum/scrap book om Filippinerna och fått hem filippinska varor så att jag nu kan laga riktigt adobo. 
Åker runt i Östergötland och de norra delarna av Småland med Bella och föreläser om Filippinerna och mänskliga rättigheter. Gör unga medvetna om 'ung i den världsvida kyrkan', om att vi kommer i kontakt med världen medvetet och omedvetet varje dag och pratar om mänsklig rättigheter och vad vi kan göra, samt vad svenska kyrkan gör för att hjälpa till runt om i världen. Det är roligt och intressant att höra vad de redan vet och vad de tycker att vi har för ansvar och hoppas att det tar med sig något ifrån timmen vi pratar inför och tillsammas med dem. 
Annars pendlar jag för tillfället mellan att vara peppen själv och nervösa sönder inför att det om mindre än en månad ska komma en Sydafrikanska som ska bo hos oss under fem veckor.

291, ”’Men jag kan inte döda någon’, sa Jonatan, ’det var du, Orvar!’ ’Om alla vore som du’, sa Orvar, ’då skulle ju ondskan få reagera i all evinnerlighet!’ Men då sa jag att om alla vore som Jonatan, så skulle det inte finnas någon ondska.”

 

290, Goa

Den andra och sista veckan i Indien befann vi oss i Goa bland kokosnötsträd, stränder och hav. Innan dess besökte vi Taj Mahal i Agra - vilket blev det sista stoppet under 'golden triangle tour'!
Vi åkte båt en dag och hade turen på vår sida att se vilda delfiner. 
I en av Panajis parker var det utställning med recycling tema.
Så gick solen ner över Arabiska havet!

289,

Började februari med att klippa kort och lugg och det kan jag nästan inte bli mer nöjd över än vad jag redan är. 

288, Jaipur

Precis som i Filippinerna kom det i Indien till och från fram unga och gamla, tjejer och killar som frågade ifall vi kunde fotograferas tillsammans. Trots att jag kände mig ganska van, trots att det längre inte kändes konstigt tycker jag att det är tråkigt att de ska tro att en är känd bara för att en är vit. Tycker det är tråkigt att de anser att vita är något mer. Det vore en tråkig värld att leva i ifall alla var lika dana till utseende, hudfärg, intressen och erfarenheter. 

Här står jag i alla fall framför Jal Mahal Palace tillsammans med två Indiska tjejer. Om de ska fotografera med sina kameror ska jag minsann göra detsamma med min egna :)) 

RSS 2.0